Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη στο Μαρούσι με μοναδικό θέμα την μεταφορά του προσωπικού του Οργανισμού Εργασίας ο οποίος ήδη βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης. Κανείς βέβαια δεν έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις τύχες τους. Η μεταφορά προσωπικού εκτός από όσους θα περάσουν σε προσωποπαγείς θέσεις στο Δήμο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τις νεοιδρυθείσες Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, που έτσι κι αλλίως αποτελούν μια συνέχεια των Δημοτικών Επιχειρήσεων με αβέβαιο εργασιακό μέλλον για το προσωπικό που θα υπαχθεί σε αυτές, περιλαμβάνει και απόφαση για πλεονάζον προσωπικό που θεωρητικά θα ''απορροφηθεί'' σε άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου Δημοσίου τομέα άλλα στην πράξη παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που θα καταβάλει ο Δήμαρχος να πείσει για το αντίθετο, θα βρεθεί στον δρόμο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το πλεονάζον προσωπικό θα ανέρχεται σε 140 άτομα άπο τα 380 του Οργανισμού που είναι αορίστου χρόνου ως τις 31/12/2005. Με λίγα λόγια 140 εργαζόμενοι του Οργανισμού Εργασίας Δήμου Αμαρουσίου θα βρεθόυν στο δρόμο. Ο Δήμαρχος των 700 προσλήψεων σε δύο χρόνια θα πει την Τρίτη σε 140 εργαζόμενους οτι δεν χωράνε στο Δήμο Αμαρουσίου ενώ αναμένεται η εκκαθάριση και της Δ.Ε.Α.Δ.Α. με άγνωστο ακόμη αριθμό πλεονάζοντος προσωπικού, αν και εκει μία από τα ίδια αναμένεται.
Ο Πατούλης θέλει να αδειάσει το Δήμο από όσους εργαζόμενους έχουν κατοχυρώσει έστω και κάποια λίγα εργασιακά δικαιώματα, και να τον γεμίσει με νέους ακόμη πιο ευάλωτους στις ορέξεις της κάθε διοίκησης ομήρους. Οι συμβάσεις μηνός και διμήνου, τα τετράωρα, τα stage, οι συμβάσεις έργου, όσες φορές και να ανανεωθούν, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι εργαζόμενους έρμαια στα χέρια κάθε διοίκησης. Βέβαια δεν περιμένουμε ότι ο Πατούλης έχει κάποια ευαισθησία γαι τους εργαζόμενους, ακόμη και αυτούς που προσλαμβάνει ο ίδιος, ομήρους δημιουργεί μήπως βγει και άλλη τετραετία να βγει φωτογραφίες και εκεί που δεν θα έχει προλάβει μέχρι τότε. Επειδή όμως το θέμα είναι σοβαρό, η συμβουλή μας προς τους εργαζόμενους είναι να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ο δημος δεν ειναι τσιφλίκι του Πατούλη και των συμβούλων του.
ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΕΞΩ ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΟΙ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: