Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Και … ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ[Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Σεπτέμβριος 2006]
To “story” της εργασίας μας και των οικογενειων μας δεν τελειώνει ΕΤΣΙ και δεν τελειωνει ΕΔΩ κύριοι της Διοίκησης.
Οι μάσκες έπεσαν και οι αληθινες προθέσεις φάνηκαν Αγαπητοι Συνάδελφοι.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Πατούλης και οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας ΨΗΦΙΣΑΝ θετικά στην «έξοδο μας» από το Δήμο Αμαρουσίου. 145 συνάδελφοι περνούν στο Δήμο 125 εργαζόμενοι τοποθετούνται σε κοινωφελείς Επιχειρήσεις του Δήμου με αβέβαιο μέλλον ενώ 105 συνάδελφοι μας - για αρχή - παίρνουν το δρόμο για την γνωστή πια «Περιφέρεια».
Mε..., πλήρη διασφάλιση του εργασιακού μας μέλλοντος, ως Δημόσιοι υπάλληλοι με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαίωμα εξέλιξης στη δουλειά μας... ξέρετε εσείς σαν τα άλλα τα «θα» που είχαμε ξανακούσει το Σεπτέμβριο του 2006 με τις συχνές επισκέψεις των Ιδιων κυρίων στην εργασία μας και τις λύσεις που είχαν για το εργασιακό θέμα του Δήμου
Και όπως αποδείχτηκε, λύσεις είχαν ...το πρόβλημα δεν γνώριζαν !
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Τρίτης 9 Ιουνίου ετσιθελικά και με τις γνωστές πια σε όλους «συνοπτικές» διαδικασίες (η νομιμότητα των οποίων ελέγχεται) οι κ.κ. της Διοίκησης προχώρησαν σε αποφάσεις και έκριναν τους εργαζόμενους, χωρίς ουσιαστικά κριτήρια, δίχως κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για την προσφερόμενη εργασία μας εδώ και 10ετία και πλέον καταφεύγοντας σε γνωστά αλλά φθηνά πλέον επικοινωνιακά κόλπα :
Σε μια προσπάθεια εφαρμογής του Νόμου όπως ισχυρίζεται με σχετική της ανακοίνωση η Διοίκηση έθεσε σε εκκαθάριση το «νομικό έκτρωμα» βλ. Οργανισμό Εργασίας.
Να υπενθυμίσουμε βεβαίως ότι το 95% των προσλήψεων του κου Πατούλη και των Συμβούλων του πραγματοποιήθηκε μέσω αυτού ακριβώς του νομικού εκτρώματος,
Ας θυμηθούμε όλοι την σύσταση της Διαπαρατσξιακής Επιτροπής και ας αναρωτηθούμε για το έργο της και τα αποτελέσματα της.
Ας προσπαθήσουμε να βρούμε σοβαρές και λογικές απαντήσεις στο ερώτημα : αφού υπάρχουν 800 κενές οργανικές θέσεις στο Δήμο Αμαρουσίου και υπάρχει πλέον και νομική κάλυψη ΓΙΑΤΙ δεν μεταφερόμαστε όλοι στο Δήμο Αμαρουσίου εκεί που προσφέρουμε την εργασία μας τόσα χρόνια;
Και αν υπάρχει πρόβλημα οικονομικό γιατί άραγε πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 προσλήψεις ;ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - και μετά ανέλαβε η επικοινωνιακή ομάδα του κ। Πατούλη «εργωδώς» εργαζόμενη όπως συχνά λέει ο ίδιος, να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα
ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ - ΑΣΠΡΟ
Είναι ΨΕΜΑ κ. Πατούλη ότι η απόφαση αυτή επιβάλλεται λόγω της οικονομικής κατάστασης του Δήμου. Το 2007 όταν αναλάβατε, εργαζόμαστε στον Δήμο 1071 υπάλληλοι και σήμερα ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιασθεί και καθημερινά μεγαλώνει. Δεν το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ότι οι χρεωμένοι δήμοι αντιμετωπίζουν τα οικονομικά τους προβλήματα κάνοντας αθρόες προσλήψεις.
Είναι ΨΕΜΑ κ. Πατούλη ότι συναίνεσαν οι εργαζόμενοι για την μετακίνηση -απόλυση τους. Ας μας παρουσιάσει η Διοίκηση τις έγγραφες συναινέσεις των υπαλλήλων που προσφέρθηκαν να μετακινηθούν.
Είναι ΨΕΜΑ κ. Πατούλη ότι μετακινήθηκαν- απολύθηκαν ετεροδημότες. Το μεγαλύτερο μέρος των υπό μετακίνηση - απόλυση υπαλλήλων είναι Μαρουσιώτες, εγγεγραμμένοι στους δημοτικούς καταλόγους από την γέννηση τους ή εδώ και χρόνια και όχι προσφάτως με διαδικασίες που ελέγχονται για την νομιμότητα τους. (διερωτώμεθα- προς το παρόν-, όλοι οι προσφάτως μεταδημοτεύσαντες διαμένουν στο Μαρούσι;)
Είναι ΨΕΜΑ κ.Πατοϋλη ότι επιλογή έγινε με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες. Ποιες υπηρεσιακές ανάγκες καλύπτουν οι πρόσφατες προσλήψεις 105 ατόμων με κόστος 1.932.000 €!/έτος για παροχή υπηρεσιών καθαριότητας όταν μεταξύ των προσληφθέντων είναι πτυχιούχοι Εμπορίας και διαφήμισης. Φιλόλογοι» Μαθηματικοί, πτυχιούχοι Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κλπ. Εκτός αν όλοι αυτοί θα αντικαταστήσουν τους εργάτες καθαριότητας που μετακινήθηκαν -απολύθηκαν, με υψηλότερο όμως κόστος λόγω . . . πτυχίου.
Ποιες υπηρεσιακές ανάγκες καλύπτουν οι προσλήψεις 80 επιπλέον ατόμων με κόστος 1806।800€!/έτος για παροχή υπηρεσιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου (μεταξύ αυτών και 31 άτομα διοικητικό προσωπικό!) ενώ παράλληλα απομακρύνονται υπάλληλοι με πολυετή προσφορά στην υπηρεσία τους και κυρίως στα παιδιά όλων των δημοτών που για χρόνια τους εμπιστεύτηκαν την φύλαξη τους.
Τα περίπου 4।000.00Ο€ που θα κοστίσουν οι υπηρεσίες αυτές ποιον θα επιβαρύνουν κ. Ποτουλη;
Είναι ΨΕΜΑ κ.Πατούλη ότι διασφαλίζεται το Εργασιακό μέλλον των μετακινούμενων - απολυόμενων. Με ποιο τρόπο γίνεται αυτό; Το διασφαλίζεται μήπως με το ΕΓΓΡΑΦΟ -ΦΑΝΤΑΣΜΑ του ΙΚΑ που διανέμεται δεξιά και αριστερά; Στο Δημόσιο εργαζόμαστε κ. Πατούλη και γνωρίζουμε πως τακτοποιούνται τα έγγραφα του Δημοσίου
Έγγραφα χωρίς Αρ.Πρωτοκόλλου της υπηρεσίας από την οποία εξέρχονται και χωρίς Αρ. Πρωτοκόλλου της υπηρεσίας που εισέρχονται είναι ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ.
Το διασφαλίζεται μήπως με την ΑΠΟΡΡΙΨΗ του αιτήματος του σωματείου των εργαζομένων για δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους όσοι από τους μετακινούμενους υπαλλήλους δεν απορροφηθούν απ το ΙΚΑ;
Το διασφαλίζεται μήπως με την υπαγωγή στο Δήμο όλων ανεξαιρέτως των στενών συγγενών των μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ; Γιατί άραγε κανένας από αυτούς δεν μετακινήθηκε στο ΙΚΑ «με καλύτερους όρους και μισθό» όπως διατείνεται η διοίκηση. Ο αλτρουισμός που επιδεικνύουν οι διοικούντες μας συγκινεί βαθύτατα, τα καλύτερα για τα ξένα παιδιά, τα χειρότερα για τα δικά μας.
Είναι αλήθεια ή όχι κ. Πατούλη ότι είχατε επανειλημμένως δεσμευθεί προεκλογικό και μετεκλογικά για παραμονή όλου του προσωπικού στο Δήμο; «ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ» Αυτή την υπόσχεση δώσατε.
Είναι αλήθεια ή όχι κ. Πατούλη ότι την λίστα των μετακινούμενων- απολυθέντων την αποτελούν υπάλληλοι μη αρεστοί στην διοίκηση, μέλη συνδικαλιστικών οργάνων του Δήμου, συμμετέχοντες στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση;
Είναι αλήθεια ή όχι κ। Πατούλη ότι ανάμεσα στους μετακινούμενους -απολυθέντες συμπεριλαμβάνονται γυναίκες σε άδεια λοχείας, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και υπάλληλοι που σε ένα ή δύο χρόνια συνταξιοδοτούνται;
Είναι αλήθεια ή όχι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας ότι ψηφίσατε για την απομάκρυνση μας ως «πλεονάζον προσωπικό» ενώ παράλληλα «βολεύατε» τους δικού σας συγγενείς και «βολέψατε» φαίνεται τόσους πολλούς που εμείς περισσεύουμε;
Κάποιοι από εσάς , έχετε ψηφίσει και μάλιστα δυο φορές ,οτο πολύ κοντινό παρελθόν, και βρισκόμενοι στην αντιπολίτευση ότι αυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.
Είναι αλήθεια ή όχι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι δεν επιλέξατε τα συγγενικά σας πρόσωπα που εργάζονται στο δήμο να μετακινηθούν σε αυτές τις περίφημες θέσεις του ΙΚΑ με τους παχυλούς μισθούς που προτείνεται για το πλεονάζον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: