Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ Π.Α.ΜΕ. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Αίτημα των συνδικαλιστών στους ΟΤΑ αποτελεί η εφαρμογή της ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων και νυν κοινωφελών. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ισχυρίζονται ότι τέτοια δυνατότητα υπάρχει μόνο σε Δημοτικές και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 50 άτομα σύμφωνα με νόμο του χιλιαεννιακόσιαενενήντα. Σε προσπάθεια της ΠΟΕ-ΟΤΑ να πάψει η κυβερνήση να κρύβονται πίσω από τη διαδικασία, αποφασίστηκε από να ζητηθεί η επέκταση της ΣΣΕ με κοινή υπουργική απόφαση. Η απόφαση αυτή δεν υπερψηφιστηκε στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την ΔΑΣ-ΟΤΑ παράταξη του ΚΚΕ.
Η απόφαση πήγε στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας(ΑΣΕ) το οποίο απάντησε ΟΜΟΦΩΝΑ(κρατήστε το), ΑΡΝΗΤΙΚΑ στο σχετικό αίτημα. Για την ψήφο των εκπροσώπων των εργοδοτών και της κυβέρνησης δεν είχαμε καμία αυταπάτη, αναμενόμενη ήταν. Εντύπωση όμως προκαλεί η αρνητική ψήφος του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ.
Μεγαλύτερη όμως εντύπωση μας προκαλεί το ποιος είναι ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΑΣΕ. Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΑΣΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΣΕ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΠΗΡΕ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: