Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Εμπρός για ανεξάρτητους νικηφόρους αγώνες! «Τον ‘‘μοναχικό δρόμο’’ μακριά από κάθε διαδικασία του σωματείου, επέλεξαν για ακόμη μια φορά οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 14/7 έξω από το δημαρχείο του Αμαρουσίου με θέμα τι άλλο, τις απαράδεκτες απολύσεις 105 εργαζομένων με την λύση του Οργανισμού Εργασίας.
Παρότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έστω και ένας πολιτικός φορέας αναλαμβάνει να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις πολιτικές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με εκφραστές τους Πατούλη - Τζανίκο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί। Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε όχι μόνο οι απολυμένοι εργαζόμενοι ήταν αναγκασμένοι να πορεύονται πίσω από το πανό του ΠΑΜΕ (αλήθεια η συνέλευσή τους πότε αποφάσισε κάτι τέτοιο;), αλλά ήταν υποχρεωμένοι να υπακούν σε εντολές κομματικών στελεχών του ΚΚΕ, που μάλιστα έφτασαν στο σημείο την στιγμή που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έπαιρναν την κατάσταση στα χέρια τους, να δώσουν το σύνθημα της αποχώρησης (επιδεικτικά) από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (που ήταν σε εξέλιξη) κόντρα στη θέληση των εργαζομένων του σωματείου।
Εμείς, ως «Εκτός των Τειχών», καταγγέλλουμε την προσπάθεια χειραγώγησης του αγώνα ενάντια στις απολύσεις από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πραγματική ανεξάρτητη, αμεσοδημοκρατική και από τα κάτω κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: