Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Εμπρός για ανεξάρτητους νικηφόρους αγώνες! «Τον ‘‘μοναχικό δρόμο’’ μακριά από κάθε διαδικασία του σωματείου, επέλεξαν για ακόμη μια φορά οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 14/7 έξω από το δημαρχείο του Αμαρουσίου με θέμα τι άλλο, τις απαράδεκτες απολύσεις 105 εργαζομένων με την λύση του Οργανισμού Εργασίας.
Παρότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έστω και ένας πολιτικός φορέας αναλαμβάνει να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις πολιτικές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με εκφραστές τους Πατούλη - Τζανίκο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί। Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε όχι μόνο οι απολυμένοι εργαζόμενοι ήταν αναγκασμένοι να πορεύονται πίσω από το πανό του ΠΑΜΕ (αλήθεια η συνέλευσή τους πότε αποφάσισε κάτι τέτοιο;), αλλά ήταν υποχρεωμένοι να υπακούν σε εντολές κομματικών στελεχών του ΚΚΕ, που μάλιστα έφτασαν στο σημείο την στιγμή που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έπαιρναν την κατάσταση στα χέρια τους, να δώσουν το σύνθημα της αποχώρησης (επιδεικτικά) από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (που ήταν σε εξέλιξη) κόντρα στη θέληση των εργαζομένων του σωματείου।
Εμείς, ως «Εκτός των Τειχών», καταγγέλλουμε την προσπάθεια χειραγώγησης του αγώνα ενάντια στις απολύσεις από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πραγματική ανεξάρτητη, αμεσοδημοκρατική και από τα κάτω κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη!

ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Σε ποιο Δήμο της Αττικής υπάρχουν υπάλληλοι που όταν λήγουν οι συμβάσεις τους συνεχίζουν και εργάζονται χωρίς να πληρώνονται, αρκούμενοι σε αόριστες υποσχέσεις περί μελλόντικής τακτοποίησής τους.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Σε ποιό Δήμο της Αττικής προσλαμβάνονται μαζικά οι συγγενείς των συμβούλων και συνεργατών της διοίκησης.

ΤΡΙΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Πόσους διπλοθεσίτες συνταξιούχους αντέχει ένας Δήμος.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Σε ποιο Δήμο της Αττικής, η κόρη στενού συνεργάτη του Δημάρχου, εκτός του ότι δουλεύει και αυτή σαν υπάλληλος του ίδίου Δήμου, έχει και συγκρότημα του οποίου η μοναδική συναυλία του φετινού Καλοκαιριού έγινε στο Δήμο που εργάζεται και με εξωφρενικά μεγάλη αμοιβή.

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

ΕΝΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΨΕΜΑ ΠΡΩΤΟ
''Θα φύγουν από το Δήμο μόνο όποιοι θέλουν''
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ Κ. ΠΑΤΟΥΛΗ.

ΨΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
''Θα συνταξιοδοτηθείτε όλοι από το Δήμο''
ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.

ΨΕΜΑ ΤΡΙΤΟ
''Η επιλογή έγινε σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες''
Να ρωτήσουμε εμείς, υπηρεσιακή ανάγκη στο Μαρούσι, θεωρείται το να είσαι συγγενής Δημοτικού Συμβούλου της συμπολίτευσης ή υπάλληλος της ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθης। Αλήθεια ο κ. Κασναφέρης που βρίσκεται? Πήγε στο ΟΑΚΑ ή ακόμη.

ΨΕΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ
''Κριτήριο της επιλογής ήταν η εντοπιότητα''
Μπορέιτε άραγε να μας απαντήσετε πόσοι απο τους εκδιωχθέντες είναι Μαρουσιώτες.

ΨΕΜΑ ΠΕΜΠΤΟ
''Δεν έγιναν πολιτικές διώξεις''
Για πείτε μας κ. Πατούλη.
-ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ
-ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
-ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΗ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΤΟΥΛΗ

ΨΕΜΑ ΕΚΤΟ
''Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την τροπολογία στη Βουλή''
Είναι ψέμα κ. Πατούλη ότι η τροπολογία που εσείς είχατε καταθέσει στη Βουλή θεωρούσε όλο το προσωπικό πλεονάζον?
Δεν γνωρίζεται ότι την τελική τροπολογία που έδινε δικαίωμα στους εργαζόμενους να μπορούν να μεταφερθούν στο Δήμο την κατέθεσαν στη Βουλή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσω των Κομμάτων της αντιπολίτευσης και με την συμπαράσταση της αντιπολίτευσης του Δήμου.

ΨΕΜΑ ΕΒΔΟΜΟ
''Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν στο Δήμο''
Υπάρχουν στο Δήμο οκτακόσιες κενές οργανικές θέσεις ή όχι.
Εχει πάρει κατά το παρελθόν απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο με την ψήφο και δικών σας σήμερα Δημοτικών Συμβούλων, ότι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ή όχι.

ΨΕΜΑ ΟΓΔΟΟ
''Δεν αντέχει ο Δήμος να πληρώνει τόσους εργαζόμενους''
Για πείτε μας αλήθεια πόσες εκατοντάδες, είναι οι νέες συμβάσεις εργαζομένων που έχετε προσλάβει μέσω του Οργανισμού και των Επιχειρήσεων του Δήμου.
Πόσες προσλήψεις έχουν γίνει από τον Οργανισμό μετά την αποπομπή των εκατόν πέντε κ. Πατούλη.
Πόσους διπλοθεσίτες συνταξιούχους αντέχει να πληρώνει ο Δήμος.

ΨΕΜΑ ΕΝΑΤΟ
''Εξασφαλίσαμε μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους''
Υπάρχει κάποια επίσημη απόφαση Δημοσίου Οργανισμού για την πρόσληψη του πλεονάζοντος προσωπικού, εκτός της εσωκομματικής σας αλληλογραφίας με τον κ. Αμπατζόγλου.
Αφού είσαστε τόσο σίγουρος για την απορρόφηση των εκατόν πέντε στο δημόσιο, γιατί αρνείσθε να πάρετε απόφαση που θα διασφαλίζει την εργασία τους στο Δήμο, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η μετακίνησή τους.
Δεν έχετε διασφαλίσει τίποτα κύριε Δήμαρχε για αυτό αρνείσθε να πάρετε αυτή την απόφαση.
Αλλωστε και η τελευταία σας ανακοίνωση που θορυβημένος απότην έκταση που έχει πάρει το θέμα εκδόσατε, αναφέρει για ''ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων''.
Που είναι η πλήρης διασφάλιση όλων των εργαζομένων.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
Αρκετά παίξατε με τους εργαζόμενους κύριε Πατούλη, ξέρετε πολύ καλά ποιος θα φύγει πολύ σύντομα από το Δήμο κι αυτός δεν θα είναι οι εργαζόμενοι.

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Μετά από επαφές που είχαμε με τον πρόεδρο της κυβέρνησης, αναμενεται η διοχέτευση του δημάρχου στο υπουργικό συμβούλιο. Υστερα από την άρνηση του,να καταλάβει θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, υπάρχουν θέσεις μονίμου υπαλλήλου, αν υπογράψει την αίτηση προς τον κ. Μπάρλα, στο υπουργικό συμβούλιο.
Το μόνο αρνητικό, είναι, ότι δεν υπάρχουν θέσεις για τους συνεργάτες του, οι οποίοι θα πρέπει για κάποιο διάστημα να διατηρήσουν τις σημερινές τους ειδικότητες, στις οποίες ειδικά στους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και τις ΑΠΕΙΛΕΣ διαπρέπουν.

Αναδημοσίευση από ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ

ΠΑΜΕ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΕ
– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
– ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Οι αρχηγοί των κρατών-μελών της ΕΕ στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής κατέληξαν σε μέτρα και κατευθύνσεις που επιταχύνουν, γενικεύουν, δυναμώνουν την επίθεση των μονοπωλίων ενάντια στους εργαζόμενους με συνέπειες και για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώμα στη χώρα μας. Στη Σύνοδο Κορυφής πάρθηκαν αποφάσεις για τη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, την επέκταση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης , την επέκταση της ανασφάλιστης εργασίας (προγράμματα stage) το πάγωμα και την μείωση των μισθών των εργαζομένων, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.
Όλα αυτά δεμένα και με τη μεθόδευση της κυβέρνησης της Ν।Δ., του πολυεθνικού κεφαλαίου και των μεγαλοεργοδοτών για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου δηλ 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων. Επιδιώκουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης τους εργαζόμενους.Σύμμαχο η κυβέρνηση της Ν.Δ. στη μεθόδευση αυτή είχε και έχει και το ΠΑΣΟΚ στους νόμους του οποίου στηρίχτηκε για να προχωρήσει στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, την απελευθέρωση του ωραρίου όπως και στις δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, του Δημάρχους και τους Νομάρχες που είναι στελέχη της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΜΕ μαζί με μαζικούς φορείς παίρνουν την πρωτοβουλία ενημέρωσης και οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και κατοικίας.
Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 στις 1000 π.μ. πραγματοποιούν αγωνιστικές παρεμβάσεις στους παρακάτω χώρους δουλειάς:
Στο super market ΑΤΛΑΝΤΙΚ στην Πατησίων
Στο super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στην Καλλιθέα
Στα καταστήματα JUMBO Αλίμου και Θηβών
Στο super market CARREFOUR στους Αμπελόκηπους
Στο super market ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ στον Περισσό
Ακόμη το ΠΑΜΕ και μαζικοί φορείς πραγματοποιούν συγκεντρώσεις:
Στον Ταύρο 15 Ιούλη στις 700 μ.μ.
Στο Μαρούσι στις 14 Ιούλη στις 700 μ.μ.
Στο Μαρούσι, ο Δήμαρχός και το Δημοτικό Συμβούλιο με αποφάσεις τους στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους, επιχειρώντας το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Παράλληλα χτυπάει το δικαίωμα στη δουλειά δεκάδων εργαζομένων του δήμου προχωρώντας σε απολύσεις।
Το ΠΑΜΕ και οι μαζικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις αγωνιστικές παρεμβάσεις και συγκεντρώσεις για να πάρει απάντηση η αντιλαϊκή πολιτική.
ΠΑΜΕ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΚΑΣΝΑΦΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Θα μπορούσε το χρυσοπληρωμένο γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου να απαντήσει στα εξής.

-Κατέλαβε ο Κασναφέρης θέση μονίμου διοικητικού υπαλλήλου στο Δήμο Αμαρουσίου δουλεύοντας ταυτόχρονα στην ΠΑΕ SKODΑ Ξάνθη, τη στιγμή που εκατόν πέντε εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο ή όχι.
-Η υποτιθέμενη μετάταξή του στο ΟΑΚΑ, αν γίνει, θα γίνει βάσει του παραπάνω διορισμού ή όχ.
-Γιατί αφού είσαστε τόσο ''σίγουροι'' για το μέλλον των εργαζομένων, δεν θεωρήσατε και τον Κασναφέρη πλεονάζον προσωπικό, μεταφέροντας τον στο ΙΚΑ Ξάνθης ή στο ΟΑΚΑ ,ώστε η θέση που κατέλαβε να καλυφθεί απο κάποιον άλλο εργαζόμενο.
-Γιατί ο Δήμαρχος, που ''κόπτεται'' στα λόγια για το μέλλον των εργαζομένων, αρνείται στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση, που θα εξασφαλίζει τη μεταφορά τους στο Δήμο αν δεν καταστεί δυνατή η μεταφορά τους σε άλλο φορέα.
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΠΑΤΟΥΛΗ

Συνεχίζεται....