Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ


Την Πεμπτη 21 Μαιου 2009
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 06:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (Αγ. Αθανασιου 31).
ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ (ΠΟΕ ΟΤΑ) ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.




ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΛΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ.






ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

"Στις 30/6/2009 κλείνει ο Οργανισμός Εργασίας, μέσα στο καλοκαίρι ενδέχεται να κλείσει και η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου και ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι του Δήμου για τίποτα. Με διάφορα τερτίπια η διοίκηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Αντιθέτως, στους εργαζόμενους ενισχύεται όλο και περισσότερο η ανασφάλεια και το άγχος. Σήμερα μένουν, αύριο κάποιοι φεύγουν. Η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Διεκδικούμε:
Μόνιμη και σταθερή εργασία στον Δήμο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καμία απόλυση.
Ενιαία ΣΣΕ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) για όλους τους εργαζομένους".

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009



Πόσες φορές μπορεί να ξαναγραφτεί η ιστορία;Όχι αρκετές για να σβηστεί η μνήμη…Όχι τόσες ώστε να κρυφτούν τα γεγονότα…Όχι έτσι που να καλυφθεί η φωνή των γυναικών…Γιατί την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους…
Οι Γυναίκες του ΚΚΕ(μ-λ) σας καλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ «ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ» της Αλίντα Δημητρίου με μαρτυρίες γυναικών από την συμμετοχή τους στην Αντίσταση την περίοδο 1941-1944, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μάη 7:30
μ.μ. στην αίθουσα Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος Σίνα 16. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου. Στην ενημέρωση από το Δήμαρχο, που προηγήθηκε της συνέλευσης, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, και με έκδηλη την αγωνία, παρακολούθησαν ένα ακόμη σόου του Δημάρχου ο οποίος στα λόγια είναι γαλαντόμος αλλά στην πράξη αρνείται οποιαδήποτε δέσμευση για το εργασιακό τους μέλλον. Για ακόμη μια φορά παρέπεμψε την λύση του εργασιακού ζητήματος στο μέλλον, στο οποίο ελπίζουμε να έχει πληροφορηθεί ότι οι κοινωφελείς επιχειρήσεις είναι νομικά πρόσωπα ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και όχι ΔΗΜΟΣΙΟΥ όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε. Οι εργαζόμενοι έχοντας χορτάσει από λόγια πήραν απόφαση για πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στο επόμενο διάστημα.


Ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου για να εξασφαλίσουν μόνιμη και σταθερή εργασία είναι ο δρόμος του ΑΓΩΝΑ.

Αν περιμένουν τις καλές προθέσεις του Δημάρχου θα βρεθούν προ εκπλήξεων.

Αν αγωνισθούν η νίκη θα είναι δική τους.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ